Μεγάλη ήταν η καταστολή εκ μέρους της αστυνομίας των διαδηλώσεων φοιτητών και μαθητών που πραγματοποιούνται σε 20 ιταλικές πόλεις κατά των περικοπών στην παιδεία που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Στο Τορίνο τραυματίσθηκαν πέντε φοιτητές ενώ άλλοι 15 κρατούνται από την Αστυνομία. Στην Μπολόνια οι φοιτητές και οι μαθητές κατέβασαν την σημαία από τον ιστό του ελληνικού προξενείου και έριξαν αβγά και μπογιά. Φώναξαν επίσης το σύνθημα «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό και σε όσους μάχονται τον φασισμό και έχουν συλληφθεί». Οι διαδηλωτές έκαψαν και μια σημαία στην ιταλική τράπεζα Banca Nazionale del Lavoro υπό το σύνθημα «αυτό είναι το τέλος των τραπεζών». Στην Μπολόνια στη διαδήλωση συμμετείχαν πάνω από 2.000 μαθητές λυκείων.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Ρώμη μετά από επίθεση της αστυνομίας με τους διαδηλωτές στην περιοχή Πόρτα Πορτέζε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας αποφάσισαν να αλλάξει η κατεύθυνση της πορείας.  Την δυσπιστία τους απέναντι στην πολιτική τάξη έδειξαν η φοιτητές στο Παλέρμο της Σικελίας καίγοντας μπροστά στις κάμερες τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των οργανώσεων Ιταλών μαθητών και φοιτητών οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μιας και από την κυβέρνηση δεν δίνεται καμία οικονομική στήριξη στην δημόσια παιδεία παρά τις υποσχέσεις.