Μπορεί να μην έχει συμπληρωθεί καν ένας μήνας από την ημέρα που άρχισαν τα μαθήματα, όμως σε κάποια σχολεία των Ιωαννίνων, οι μαθητές ξεκίνησαν καταλήψεις!

Μέχρι και προχθές το βράδυ, δυο σχολεία είχαν καταληφθεί από μαθητές, το 8ο Λύκειο (το πρώην Πολυκλαδικό) και το Μουσικό Σχολείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν αρκετές απόπειρες για να γίνουν καταλήψεις και σε άλλα σχολεία, όπως για παράδειγμα στο 5ο Λύκειο ή στο Γυμνάσιο Κατσικά. Προς το παρόν απέβησαν άκαρπες, αλλά τις επόμενες ημέρες, ακόμη και αύριο, οι μαθητές αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου, για να αποφασίσουν τη στάση τους. 

Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των μαθητών, όταν έρθει ο βαρύς χειμώνας και πολλά σχολεία δεν θα μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, ο λόγος της κατάληψης είναι τα αιτήματα των μαθητών για συνέχιση της δωρεάν μεταφοράς τους από και προς το σχολείο τους.

Στο μεταξύ, δεν λείπουν και τα περίεργα περιστατικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθυντής του 5ου Λυκείου, για να αποτρέψει το ενδεχόμενο κατάληψης τη νύχτα, κοιμάται μέσα στο σχολείο!