Πρωτοφανής σε μέγεθος και παλμό μαθητική πορεία με αντιμνημονιακά συνθήματα έγινε στην Πρέβεζα με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Τζαβάρα.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί μαθητές συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του πυροβολικού και από εκεί, αφού πραγματοποίησαν πορεία στην Λεωφόρο Ειρήνης  κατέληξαν στην ΛΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων, τόπο της προγραμματισμένης συνάντησης του κ. Τζαβάρα με τις αρχές της πόλης.

Οι μαθητές φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και εναντίον του μνημονίου, ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον κ. Τζαβάρα.  Ήταν τέτοια η ένταση και ο παλμός της μαθητικής διαμαρτυρίας ώστε ο υπουργός Τζαβάρας αναγκάστηκε να τροποποιήσει το πρόγραμμα της επίσκεψής του. Στο υπόμνημά τους το οποίο οι μαθητές θα στείλουν στον αναπληρωτή υπουργό ζητούν δωρεάν παιδεία, καθηγητές και βιβλία από την αρχή της χρονιάς, διασφάλιση μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία, γνώσεις για όλους τους μαθητές χωρίς κοινωνικά και ταξικά κριτήρια.

«Δεν διεκδικούμε, απαιτούμε τα αυτονόητα» τόνισαν οι μαθητές οι οποίοι στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Πρέβεζας προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους αφού δεν δέχτηκε τελικά κ. Τζαβάρας να τον συναντήσουν.