Επανακυκλοφορεί με τίτλο «XX» ο πρώτος τους δίσκος


Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 εμφανίστηκε ένα συγκρότημα, και μάλιστα αμερικάνικο, έξω από κάθε λογική για τα δεδομένα της εποχής.Οι Rage Against the Machine ήταν ένα άκρως πολιτικοποιημένο γκρουπ με επαναστατικές θέσεις σε μια εποχή που κυριαρχούσε το life style, η α-πολιτική στάση, η «ευημερία», η ρηχότητα, οι γιάπηδες και τα ακριβά ρούχα και αντικείμενα.Πέρα από κάθε πρόβλεψη, οι Rage Against the Machine έγιναν αμέσως αποδεκτοί από κριτική και κοινό και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Μπορεί να έζησαν λίγο, όμως έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην ροκ μουσική πραγματικότητα.

Τον Νοέμβριο του 1992 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο το όνομά τους, που όχι μόνο γνώρισε επιτυχία, με τραγούδια όπως τα «Killing in the name», «Bullet in the head», «Know your enemy» και «Wake Up», αλλά δικαιώθηκε και στο χρόνο καθώς βρίσκεται στις πιο πολλές λίστες με τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών.

Με τον σκληρό ροκ ήχο τους, τις επιδράσεις από το χιπ-χοπ και την μαύρη μουσική και τα επαναστατικά τους λόγια, η παρέα του Jack de la Rocha και του Tom Morello έμεινε στην ιστορία και είναι λογικό 20 χρόνια μετά να επανακυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος, με το εξαιρετικό εξώφυλλο όπου ένας βιετναμέζος μοναχός αυτοπυρπολείται.

Ο τίτλος του άλμπουμ θα είναι «XX» για να υποδηλώνει την 20αετία και θα κυκλοφορήσει, όπως συνηθίζεται, σε διάφορες εκδόσεις cd και βινυλίου, με ή χωρίς dvd, με μερικά σπάνια τραγούδια τους και με οπτικό υλικό από συναυλίες τους. Είκοσι χρόνια μετά και είναι τόσο επίκαιροι όσο ποτέ.